Regionalne vijesti

Poljska razmatra uvođenje restrikcija na granici s Češkom i Slovačkom

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski nije isključio uvođenje restrikcija na granici sa Slovačkom i Češkom zbog sve većeg broja slučajeva COVID-19.

– Granice će biti otvorene za osobe s negativnim rezultatima testa, ali to je od danas, jer se dinamika situacije može promijeniti – rekao je Niedzielski u subotu za Radio Zet, dodajući da će odluke biti donesene sljedeće sedmice.

– Da, definitivno – odgovorio je na pitanje da li vlada razmatra ograničenja na južnim granicama s dvije zemlje, koje su nedavno doživjeli nagli skok broja zaraženih, prenosi Reuters.

Niedzielski je dodao da očekuje vrhunac trećeg vala pandemije u martu ili aprilu i rekao da vlada također razmatra ponovno nametanje ograničenja društvenom životu u regijama s najvećim brojem slučajeva COVID-19, uključujući sjeveroistok.

Poljska je ublažila neka ograničenja, nedavno otvorivši skijaške staze, kao i kino dvorane, hotele i pozorišta s kapacitetom do 50 posto, ali vlasti su upozorile da će ove mjere možda trebati ukinuti ovisno o situaciji s pandemijom.

federalna.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend