Policijski bilten: Pronađena droga, uručeno 586 prekršajnih naloga, 6 vozača trijeznilo se u policiji

Tijekom proteklog vikenda na području Kantona Središnja Bosna prijavljeno je devet krivičnih djela.

Dana 3.12.2021. godine, oko 17,00 sati, u ulici 16. kolovoz, općina Busovača, policijski službenici Sektora kriminalističke policije zajedno s policijskim službenicima Tima za borbu protiv zlouborabe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe A.N., rođen 1987. godine iz Busovače. Tom prilikom, kod njega je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 4.12.2021. godine, oko 21,50 sati, u ulici Sarajevska cesta, općina Kiseljak, policijski službenici Tima za borbu protiv zlouborabe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila Peugeot, kojim je upravljao N.Z., rođen 1995. godine, iz Sarajeva. Tom je prilikom pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom. pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je 16 prometnih nesreća u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 586 prekršajnih naloga, od kojih su 354 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 17 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otrježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila

(Ured komesara)