Lokalne vijesti

Policija pronašla oružje kod osobe O.K. (1979.) iz Jajca

Službenici policijske stanice Jajce su došli do saznanja da osoba inicijala O.K. rođen 1979. godine iz Jajca nelegalno posjeduje oružje, te su pribavili naredbu suda za pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni. Na  osnovu naredbe općinskog suda Jajce izvršen je pretres, prilikom kojeg je pronađena automatska puška s 5 okvira za municiju, s ukupno 259 komada metaka kalibra 7,62 mm i 1 puška M-48 s 12 metaka kalibra 7,99.

Nad osumnjičenim je provedena kriminalistička obrada zbog krivičnog djela „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. KZFBiH, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju do 3 godine. Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Policija poziva građane da IZABERU ŽIVOT BEZ ORUŽJA i predaju oružje koje je nelegalno u njihovom posjedu. Takvim postupkom izbjegavaju bilo kakvo prekršajno ili krivično gonjenje, kako je to i predviđeno novim Zakonom o nabavi, držanju i nošenju oružja i municije kantona Središnja Bosna.

(URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend