Lokalne vijesti

Policija oduzela vozila vlasnicima koji nisu platili ranije kazne i nastavili su s činjenjem prekršaja

Kako javljaju iz MUP-a KSB, u nekim općinama našeg kantona izvršene su pojačane kontrole saobraćaja s akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača, vožnje bez položenog vozačkog ispita, te registrovanosti i tehničke ispravnosti motornih vozila. Akcenat je bio i na kontroli vozača koji su evidentirani kao višestruki povratnici u vršenju saobraćajnih prekršaja, a istovremeno imaju veći broj neplaćenih novčanih kazni za ove prekršaje.

Iz navedenog razloga, na području općine Kiseljak, oduzeta su 3 motorna vozila, s obzirom da do sada izrečene kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja i vlasnici vozila su nastavili sa vršenjem prekršaja. Radi se o vozilima marke VW-Golf, Opel-Astra i Seat, za koja će, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, Općinskom sudu Kiseljak biti predloženo trajno oduzimanje vozila, kao sredstva izvršenja prekršaja.

 

Tokom ovog vikenda ukupno je iz saobraćaja isključeno 30 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita. Također, zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja evidentirano je 339 slučajeva, a zbog neregistrovanosti ili tehničke ispravnosti iz saobraćaja je isključeno 11 vozila. Ukupno je zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno 467 prekršajnih naloga.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend