Lokalne vijesti

Policajci u Vitezu pronašli drogu i otkrili maloljetnog kradljivca

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Policijski službenici PS Vitez, postupajući po planu pojačanih mjera i radnji u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga, dana 12.04.2018. godine u ulici Hrvatske mladeži, općina Vitez, izvršili su kontrolu i pregled vozila Opel Astra, reg.oznaka E32J185. Tom prilikom, kod putnika u vozilu, A.M., rođen 1989. godine iz Viteza i A.Z., rođen 1980. godine iz Kaknja, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Po kompletiranju predmeta, protiv navedenih lica nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici  PS Vitez naknadno su rasvijetlili krivično djelo krađe, koje je izvršeno dana 15.08.2017. godine na štetu lica N.T. iz Viteza. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje navedenog krivičnog djela maloljetna osoba (rođen 2002. godine ) iz Viteza.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 9 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže, a 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

Dana 12.04.2018. godine oko 18,40 sati dogodila se saobraćajna nezgoda na magistralnom putu  M5, u mjestu Nova Bila, općina Travnik, u kojoj su učestvovali:

 

  1. Putničko vozilo marke Opel, registarskih oznaka A86E396, kojim je upravljao P.M. rođen 1975. godine  iz Novog Travnika i
  2. Putničko vozilo marke Seat, registarskih oznaka T48A085, kojim je upravljala Ž.K rođena 1973. godine iz Travnika.

 

Teže tjelesne povrede u ovoj saobraćajnoj nezgodi zadobila je vozačica u vozilu marke Seat.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 145 prekršajnih naloga, a mobilnim i fiksnim radarima evidentirano je ukupno 96 prekršaja prekoračenjem dozvoljene brzine.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključena 2 vozača,  te su  lišeni slobode i zadržani u policijskim prostorijama do otrežnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

(Ured komesara)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend