Svijet

Policajac usvojio djevojčicu za koju se pobrinuo na dužnosti

Kada je policijski službenik Brian Zach otišao na posao tog ožujka 2018., nije mogao ni sanjati da će zapravo promijeniti život jednoj djevojčici…

Poručnik policijske uprave Kingman u Arizoni, tijekom smjene, bio je pozvan u kuću gdje je naišao na djevojčicu imena Kaila, koja je bila žrtva nasilja. Malena je tijekom te večeri postala privržena Zachu dok su zajedno bojali i jeli. Potom je Kaila odvezena na liječenje zbog višestrukih ozljeda, a Zach je otišao kući, gdje je sa suprugom podijelio kako želi paziti na djevojčicu…

Ovaj otac dvoje djece objasnio je kako prenosi Aleteia, da dok su se Kailini skrbnici teretili za njezino zlostavljanje, za nju nije bilo mjesta u zaštitnim službama za djecu. Stoga su Brian i njegova supruga Cierra iskoristili priliku da pozdrave Kailu u svom domu dok se ne nađe trajnije rješenje.

„Došla je s dječjom bočicom, vrećom odjeće koja joj nije odgovarala i to je bilo to“, podijelio je svoje sjećanje na dan njezina dolaska ovaj dobrodušni policajac. Međutim, ona se nakon nekoliko dana brzo prilagodila životu obitelji, a Zachovi su ubrzo postali njezini „mama“ i „tata“.  

Međutim, za ovu obitelj Kailin položaj nije bio siguran. „Živjeli smo svaki tjedan ne znajući hoće li se vratiti svojim biološkim roditeljima ili koliko ćemo ju dugo zadržati. Cilj nam je bio voljeti i brinuti se za ovu djevojčicu dokle god“, kazali su. Srećom, nakon 30 mjeseci neizvjesnosti, na Vrhovnom sudu okruga Mohave u Lake Havasu, ova sada četverogodišnjakinja postala je službeno članicom obitelji Zach.

„Zalaganje za javnu sigurnost poručnika Briana Zacha oslikano je njegovom posvećenosti i ljubav prema Kaili. Oboje – i Brian i njegova supruga Cierra nevjerojatni su roditelji. Predani su služenju drugima i cilju koji je veći od njih samih“, kazao je šef policijske uprave Kingman Rusty Cooper.

Spomenimo kako Zachovi trenutno imaju misiju pomaganja i drugoj djeci da nađu svoj „dom za zauvijek“. Par, naime, nastoji ohrabriti i ostale na usvajanje, ističući kako se sav trud koji je potrebno uložiti u samom postupku usvajanja itekako isplati.

(J.P., KT)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend