Lokalne vijesti, Vijesti iz BiH

POLA VLADE KOD ČAVARE: “Ubrzati izgradnju autoceste i brze ceste Lašva-Travnik”

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, na temelju Ustavnih obveza i odgovornosti, održao je  sastanak s predsjednikom Vlade Federacije BiH Fadilom Novalićem, zamjenicom predsjednika  i federalnom ministricom financija Jelkom Milićević, zamjenikom predsjednika Vlade FBiH i  federalnim ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom, federalnim ministrom prostornog uređenja Josipom Martićem, federalnim ministrom prometa i komunikacija Denisom Lasićem i direktorom JP „Autoceste FBiH“ Jasminom  Bučom.

Cilj sastanka, kako je priopćeno iz ureda predsjednika F BiH, bio je traženje načina za ubrzanje izgradnje dionica autoceste na koridoru Vc i brze ceste Lašva – Travnik.

Zaključeno je da je neophodno osigurati dodatna sredstva za gradnju kako bi se otvorili radovi na dionicama  za koje su izvršene potrebite pripremne radnje.

Za brzu cestu Lašva-Travnik je zaključeno da treba biti bez naplate cestarine jer time ima puno veći pozitivan učinak na gospodarstvo i značajno smanjenje troškova izgradnje te su dogovorene aktivnosti na pripremi neophodnih uvjeta za dovođenja do faze izgradnje.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend