Vijesti iz BiH

Pokušaj otmice dječaka u Sarajevu, roditelji uznemireni

Ispred sarajevske Osnovne škole “Pofalići” u ponedjeljak navečer nepoznati muškarac je izlazeći iz bijelog kombija pokušao oteti jednog dječaka. Muškarac je kako doznaje Klix.ba, izašao iz kombija i rekao dječaku da krene s njim, što je dječak odbio.

Iz Osnovne škole “Pofalići“ za Klix.ba su potvrdili ovu informaciju kazavši da se sve dogodilo u poslijepodnevnim satima, odnosno nakon završene druge smjene u školi.

“Dječak se nakon ovog incidenta obratio razrednici, a ona i pedagog škole su odmah obavijestili policiju koja je izašla na mjesto i napravila zapisnik. Sada oni poduzimaju sve potrebne mjere kako bi se utvrdio identitet muškarca koji je pokušao otmicu djeteta”, kazala je direktorica OŠ “Pofalići“.

Sugovornica je dodala kako su sva djeca obaviještena o potencijalnim opasnostima, kao i upozorena da moraju paziti s kim razgovaraju i sjedaju u automobil. Dodala je također kako su roditelji uznemireni i strahuju za sigurnost svoje djece.

Kako doznaje Klix, u ovom mjesecu ovo nije prvi slučaj pokušaja otmice djece nakon završetka nastave u školi. Slični slučajevi su zabilježeni na području općine Centar, točnije u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije nisu mogli potvrditi da je prijavljen bilo kakav slučaj pokušaja otmice, a iz Policijske stanice Novi Grad čiji su pripadnici obavili uviđaj u ponedjeljak, nisu uspjeli dobiti odgovor.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend