Svijet

Pokrenuta istraga o nesreći u Bugarskoj: U autobusu prevozili kanistre s benzinom?

Pokušavamo utvrditi točan uzrok tragedije. Molim za strpljenje i da se suzdržimo od nagađanja jer to bi moglo ugroziti istragu, kazao je Bujar Osmani, ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije.

Sjeverna Makedonija zavijena je u crno nakon jučerašnje tragedije na autocesti u Bugarskoj u kojoj je poginulo 46 putnika, među kojima 12 maloljetnika. Uzroci nesreće još se utvrđuju, no jedan od njih mogao bi biti zapaljivi materijal, javlja HRT

Sumnja se da je autobus prevozio kanistre s benzinom. Već je pokrenut postupak za oduzimanje dozvole prijevozniku „Besa trans”.To je najteža autobusna nesreća u Europi u posljednjem desetljeću.

– Zajedno s partnerima u Sofiji pokušavamo utvrditi točan uzrok tragedije. Molim za strpljenje i da se suzdržimo od nagađanja jer to bi moglo ugroziti istragu, kazao je Bujar Osmani, ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije.

Nesreća se dogodila na autocesti Struma tridesetak kilometara zapadno od Sofije oko 2.00 u noći po lokalnom vremenu. Skupina turista vraćala se u Skoplje, glavni grad Sjeverne Makedonije nakon što su proveli vikend u Istanbulu. 

Sjevernomakedonski premijer Zoran Zaev rekao je jučer u Sofiji da je ovo “ogromna tragedija” i izrazio sućut obiteljima stradalih. 

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend