Pokrenut humanitarni broj u BiH za pomoć Ukrajini

Prateći događaje u Ukrajini Crveni križ Federacije BiH izražava zabrinutost, kao i duboko suosjećanje s narodom Ukrajine. Crveni križ kao najveća humanitarna mreža vođena humanitarnim principima nastoji olakšati ljudsku patnju, zaštititi živote i zdravlje i očuvati ljudsko dostojanstvo, posebno tijekom oružanih sukoba i drugih kriznih situacija. 

S tim u vezi Crveni križ u BiH pokrenuo je humanitarni broj 17023 za pomoć ugroženom stanovništvu Ukrajine.  “Svaka donacija je važna zato ne oklijevajte – pozovite broj – 17023 da humanost pobijedi!

Kao sastavna komponenta Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i članica Međunarodne mreže za obnavljanje obiteljskih veza Crveni križ u BiH vođen humanitarnim principa i potrebama u kriznim situacijama stavlja na raspolaganje Službu traženja u slučaju potreba nastalih u sukobima u Ukrajini.

Programom Obnavljanja obiteljskih veza nastoji se spriječiti nasilno razdvajanje članova obitelji i njihov nestanak. Ove aktivnosti često su vezane za psihološku, pravnu i drugu podršku porodicama i pogođenim osobama”, priopćeno je iz Crvenog križa u BiH.