Vijesti iz BiH

Pojačane sigurnosne mjere tijekom predstojećih vjerskih i novogodišnjih praznika

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić sastao se s direktorima sigurnosnih agencija BiH te je analizirana trenutna sigurnosna situacija u BiH u svjetlu posljednjih terorističkih napada u Europi i novi načini izvršenja terorističkih akata, te usuglašeno poduzimanje pojačanih mjera i radnji kako bi se preduprijedili i spriječili bilo kakvi oblici eventualnih terorističkih prijetnji.

Sastanku su prisustvovali direktori Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Direkcije za Koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

Identificirana su mjesta i objekti koji bi mogli biti ugroženi, a prije svega mjesta masovnog okupljanja građana, dogovoreno poduzimanje pojačanih obavještajnih i operativnih mjera na području cijele BiH te brza razmjena svih informacija i podataka sigurnosnih službi.

Povišeni stupanj obavještajno- sigurnosnih aktivnosti ostat će na snazi do kraja predstojećih novogodišnjih i vjerskih praznika, a ukoliko se ukaže potrebnim bit će produžen i nakon januara.

Ministarstvo sigurnosti BiH poziva građane na suradnju te da ukoliko imaju informacije i saznanja o bilo kojim sigurnosnim prijetnjama i pojavama o tome odmah obavijeste  sigurnosne agencije u BiH, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend