Lokalne vijesti

Pojačane mjere policije i inspekcije za blagdane

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva organizirao je sastanak s policijskim komesarima svih kantona u cilju planiranja i provođenja mjera koje bi spriječile kršenje Naredbi kriznog stožera i time izbjegli pogoršanje epidemiološke situacije usljed proslave predstojećih blagdana.

S obzirom da je donesena Naredba kriznog stožera kojom se ZABRANJUJE organiziranje proslave dočeka Nove godine, dogovorene su i BIT ĆE PROVEDENE ODLUČNE MJERE NA SPRJEČAVANJU pokušaja organiziranja dočeka Nove godine, kako na otvorenim prostorima – trgovima, platoima zimskih centara i slično, tako i u zatvorenim prostorima – ugostiteljskim objektima, hotelima, planinarskim i društvenim domovima i drugim potencijalnim lokacijama. 

Sve planirane mjere provodit će policijski službenici MUP-a KSB Travnik uz aktivno sudjelovanje inspektora Ministarstva zdravlja i Ministarstva gospodarstva Kantona Središnja Bosna, te predstavnika Službe za poslove sa strancima.

Upozoravaju se svi potencijalni organizatori takvih okupljanja da će protiv njih biti podnošeni prekršajni nalozi, a u najtežim slučajevima Kantonalnom tužiteljstvu Travnik bit će podnesen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog prenošenja zarazne bolesti. Ukoliko se pak bude procijenilo da će se nastaviti s činjenjem takvog prekršaja ili krivičnog djela, odnosno ukoliko ne postupe po naredbi službenih osoba, takvi pojedinci će biti lišeni slobode.

Također, ovom prilikom želimo podsjetiti građane da je Naredbom kriznog stožera zabranjeno kretanje u periodu od 23,00 do 05,00 sati, te će policijski službenici sankcionirati svaku osobu koja se u tom periodu zatekne u gradskom, prigradskom ili planinskom području. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Središnja Bosna za počinitelje takvih prekršaja propisuje novčanu kaznu u iznosu od 300 KM.

Molimo sve građane da se pridržavaju propisanih mjera, jer ćemo samo na taj način spriječiti dalje širenje epidemije i omogućiti da se što prije izborimo s ovom teškom bolešću, a ujedno izbjeći moguće sankcije za neodgovorno ponašanje. 

(URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend