Pjesme

Pogledajte spot “Indijska”, nova pjesma Rundek Cargo Trija

Legendarni kantautor Darko Rundek izjavio je da mu je upravo „Indijska“ jedna od najdražih pjesama s albuma, a izuzetno je zadovoljan i saradnjom s Petrom Oreč.

„Snimati spot za “Indijsku” s Petrom Oreč bilo je veselo i lako. To treba zahvaliti dobroj pripremljenosti i raspoloženju Petre i njene ekipe, a i našoj spremnosti da sve pokušamo i budemo konstruktivni saradnici. „Indijska“ mi je jedna od najdražih pjesama na albumu “Mostovi” i drago mi je da je dobila tako lijepo, bogato i kićeno vizualno ruho. Zahvalni smo i plesačici Katarini koja je svojom elegancijom oplemenila ovaj spot”, izjavio je Rundek.

Rundekovo putovanje u Indiju i na ovom je albumu, kao i na njegovom prethodniku, ostavilo specifičan muzički trag.

I Oreč je bila oduševljena saradnjom sa Rundek Cargo Triom.Rundek

„Snimanje spota bilo je stvarno jako zanimljivo, prvenstveno jer je Rundek Cargo Trio zanimljiv konglomerat ne samo iskusnih muzičara od kojih kao i muzičarka imam šta za naučiti, već i persona koje su potpuno različite, a opet tako savršeno pristaju jedni s drugima. Zapravo sam sa snimanja i sama otišla puna dojmova i sretna što imam priliku raditi sa takvim ljudima. Moram priznati da mi je ova pjesma (i spot) predstavljala zaista velik izazov. Kada sam prvi put čula „Indijsku“, shvatila sam da to mora biti nešto mistično, misaono. Kroz cijeli spot (kao i pjesmu) provlači se ta “tajanstvena žena” koju je utjelovila, potpuno zasluženo, Katarina Kosić. Mislim da je to bio perfektan odabir. Video smo odlučili snimati u studiju Katran jer sam htjela postići čistoću kadrova, a opet punih kiča – rekla bih “modernu Indiju“, izjavila je  Oreč.

Izvor: n1info.com

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend