Vijesti iz BiH

Podvodili siromašne djevojke iz Srbije i BiH, više ljudi uhićeno

Skupina osumnjičenih iz BiH i Srbije koristila je težak položaj žrtava iz BiH, Srbije i Ukrajine, koje su iskorištavali za pružanje seksualnih usluga na području BiH, Austrije i Njemačke.

 

Pripadnici državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH uhitili su u petak na području Sarajeva više osoba, dok je srbijanska policija uhitila tri osumnjičene osobe u zajedničkoj međunarodnoj akciji koja se još provodi na području Njemačke i Austrije u pravcu razbijanja lanca prostitucije i iskorištavanja mladih djevojaka iz BiH, Srbije i Ukrajine, priopćeno je iz Državnog odvjetništva BiH.

Rano jutros započela je koordinirana akcija policijskih agencija pri čemu na području Sarajeva lišeno slobode ili privedeno više osoba, a u Srbiji su istodobno lišene slobode tri osumnjičene osobe.

Skupina osumnjičenih iz BiH i Srbije koristila je težak položaj žrtava iz BiH, Srbije i Ukrajine, uglavnom djevojaka mlađe životne dobi, koje su iskorištavali za pružanje seksualnih usluga na području BiH, Austrije i Njemačke.

Iz Državnog odvjetništva BiH se navodi da postoje brojni dokazi po kojima su osumnjičeni najmanje dvije godine organizirali lanac prostitucije, a do sada je identificiran veći broj državljanki BiH, Srbije i Ukrajine, među kojima je bilo i žrtava mlađih od 1994. godišta.

Prema procjenama iz Državnog odvjetništva BiH osumnjičeni su ostvarili imovinsku korist koja se mjeri stotinama tisuća eura.
Ova akcija je rezultat višemjesečne istrage na otkrivanju i procesuiranju osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, međunarodnu trgovinu ljudima, međunarodno vrbovanje radi prostitucije i pranje novca. Iz Državnog odvjetništva BiH su poručili kako je ova akcija pokazala da su, zajedno s partnerima iz zemalja EU-a pokazali osposobljenost za borbu protiv najsloženijih oblika kriminala.

Osumnjičeni će biti predani nadležnom tužitelju koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o određivanju pritvora.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend