Počinje OGLEDALO SVIJETA U OČIMA DJETETA – 3. Pozorišni/art festival za djecu

JU Centar za kulturu općine Travnik sa ponosom predstavlja 3. Pozorišni/art festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta”. 

Jedini festival za djecu i mlade ovog sadržaja na području općine Travnik, pokrenut od strane Centra za kulturu Travnik koji ima za cilj da podigne svijest o teatarskoj umjetnosti među djecom, te otvori prostor za kreativne-art radionice i druge edukativne programske sadržaje. 
Svi programi su edukativni, te obuhvaćaju područja zdrave komunikacije, njegovanje lijepih ljudskih vrijednosti, razvijanje kreativnog mišljenja i stvaralaštva kod djece i podržani su od strane Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture, mladih i sporta KSB, te Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo. 
Djeca i mladi će u 5 dana trajanja festivala imati priliku pogledati pozorišne predstave, biti dio umjetničkih radionica, posjetiti izložbe dječjih radova, poslušati bajke, te uživati u sveukupno 13 različitih programa. Programi su realizirani u suradnji s Bosanskim narodnim pozorištem Zenica, Pozorištem Travnik, PS “Maya”, Dramskim studiom Centra za kulturu, Nek Art Travnik, Zulejhom Kečo- balerinom Narodnog pozorišta Sarajevo, Edu.Kul.Centar platformom i osnovnim školama s područja općine Travnik.

Festival će se održati od 16. do 20.11.2021., godine, te je svjesno pozicioniran da promovira dva važna međunarodna datuma “Svjetski dan djeteta” i “Međunarodni dan tolerancije”. Otvorenje festivala za djecu je u utorak, 16.11., u 18:00h, u Centru za kulturu općine Travnik. 
Svi sadržaji festivala za djecu i mlade su besplatni, uz obveznu najavu u Centar za kulturu općine Travnik radi ograničenog broja publike.