Vijesti iz BiH

Počeo glavni pretres u predmetu Sanjin Sefić i ostali

Glavni pretres u predmetu Sanjin Sefić i ostali počeo je danas u Sudu Županije Sarajevo čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi obrane prvooptuženog.

 

Tužitelj Mladen Vukojičić najavio da će pred Sud biti izvedeno 14 svjedoka, očevidaca te nekoliko vještaka različitih struka, u namjeri da dokažu da je prometna nesreća koja je za posljedicu imala smrt dvije mlade osobe propust Sanjina Sefića. Najavljeno je iznošenje mnoštva materijalnih dokaza.

Sefićev branitelj Kerim Čelik je mišljenja da će kroz proces dokazati da prometna nesreća nije onakva kako je u optužnici Tužiteljstva ŽS predstavljena.

Smatra da Tužiteljstvo ima materijalne dokaze, ali da su oni u vezi s pomaganjem počinitelje, a ne u vezi sa samom nesrećom.

U predmetu su još četiri osobe: Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Suad Nišić. Svi oni, zajedno sa Sanjinom Sefićem, ostali su pri iskazu da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

Tužiteljstvo ostale iz predmeta tereti da su pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan organima gonjenja, te time počinili kazneno djelo pomoći počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela. Sauda Nišića tereti se da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja kaznenog djela.

Iduće ročište najavljeno je za 6. travanj kada će biti saslušana prva dva svjedoka Tužiteljstva ŽS-a.

Prvom glavnom pretresu prisustvovale su, kako su se novinarima predstavile, članice neformalne grupe studentica Filozofskog fakulteta Odjela psihologije. Najavile su da će pratiti čitav proces.

Tužiteljstvo Sanjina Sefića tereti da je 10. listopafa prošle godine u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne, vozeći automobil golf VI brzinom od 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće, čime je počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i kazneno djelo neukazivanja pomoći ozlijeđenoj osobi nakon prometne nesreće.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend