Vijesti iz BiH

Počelo takmičenje „Admiral Pitka Recon Challenge 2019“ u Estoniji – Pripadnici OS BiH spremni za izviđački izazov

Takmičenje „Admiral Pitka Recon Challenge 2019“ na kojem i ove godine učestvuju Oružane snage Bosne i Hercegovine uz 29 četveročlanih izviđačkih timova iz 13 različitih zemalja, počelo je 5. 8. 2019. godine u okrugu Valga u Estoniji. 

Ove godine Oružane snage BiH i Bosnu i Hercegovinu predstavlja sedam pripadnika OS BiH, od kojih jedan četveročlani tim s podrškom i jedan predstavnik OS BiH u trilateralnom timu Bosna i Hercegovina – Estonija – SAD.

Takmičenje „Admiral Pitka Recon Challenge“ jedan je od najtežih izviđačkih izazova u svijetu na kojem Oružane snage BiH učestvuju već treći put, a u dosadašnjim takmičenjima postizali su zavidne rezultate.

Predstavnici OS BiH se osjećaju dobro i spremni su za još jedan neprekidni četverodnevni izviđački izazov, koji uključuje prelazak nepoznatog terena sa prirodnim i vještačkim preprekama te rješavanje izviđačkih zadataka uz upotrebu svih vojničkih vještina.

I ove godine učešće predstavnika OS BiH podržano je od strane Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend