Glazbene vijesti

Počele prijave za 3. Tamaris Music Fest

Od 01.10. 2016., počele su prijave za treći po redu Tamaris Music Fest u Prijedoru. Rok za slanje prijava traje do 15.11.2016. godine, nakon čega se konkurs zatvara i vrši se selekcija takmičara od strane žirija koji će odlučivati o učesnicima festivala na osnovu broja i kvalitete prijavljenih bendova.

Uslovi za prijavu na Tamaris Music Fest su slijedeći:
Minimalno 2 (dvije) autorske pjesme,
Minimalno sat i pol vremena repertoara,
Dostavljen video ili audio materijal (kvalitet zapisa nije presudan kao što nije bitno da li je snimljen na probi ili svirci, da li je demo ili studijski snimak – bitno je da žiri može da čuje koju vrstu muzike prijavljeni bend izvodi),
Biografija benda,
Repertoar koji bend planira izvoditi na Tamaris music fest-u,
Fotografije benda (minimalno 3) u što većoj/boljoj rezoluciji.

Nepotpune prijave neće biti uzete u razmatranje.

Prijave se šalju e-mailom na prijave.tmf16@gmail.com .

O pobjedniku festivala kao i o drugoplasiranom bendu odlučuje publika direktnim i anonimnim glasanjem u toku samog nastupa, ocjenjujući bend ocjenom od 1 do 5, kao i broj like-ova odnosno share-ova na Tamaris Music Fest, Facebook stranici.

Nagrade za pobjednike ovogodišnjeg festivala će biti naknadno objavljene.
Tamaris music fest će se održavati od 01.12. do 30.12.2016. godine u prostorijama „Caffe Tamaris“ u Prijedoru. Prvi put je organizovan prije 3 godine, i od tad je ugostio brojne bendove iz Bosne i Hercegovine. Kao i prethodnih godina, ove godine se očekuje velika posjećenost i zainteresovanost ljubitelja muzike i autorskog rada.

„Na Tamaris music fest-u se proteklih godina pokazao znatan odaziv ljubitelja muzike, demo bendova i druženja, a pored domaćih našli su se tu i strani gosti iz Slovenije i Austrije, koji su već drugi put na festivalu i prema njihovim rječima odlično su se proveli i nastojaće da dođu ponovo. Uz muziku, druženje, pripremljene nagrade i sadržaj, svako od njih je uživao. “, izjavio je jedan od organizatora Festivala, Aleksandar Žeželj.

Više informacija o mjestu održavanja, programu i samom festival možete da pronađete na Facebook stranici www.facebook.com/tamarismusic16, a ukoliko vas zanimaju dodatne informacije možete da se obratite putem e-maila prijave.tmf16@gmail.com ili na broj telefona 066/154-634.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend