Pobjednički pokal pionirima Cedevite

Tradicionalno, svake godine u lipnju u Vitezu se igra memorijalni košarkaški turnir „Jozo + 8“.

Turnir se igra u spomen na istaknutog viteškog košarkaša Jozu Bošnjaka Medenog (1967.) jednog od prvih poginulih pripadnika HVO-a Vitez (15. kolovoza 1992. godine), u borbi sa srpskim paravojnim snagama, te na osmoro viteških mališana  koje je u viteškom prigradskom naselju Kamenjače u igri košarke zauvijek prekinula (10. lipanj 1993.) granata Armije BiH.

Ovogodišnji turnir  12. i 13. lipnja igran je u pionirskoj konkurenciji (dječaci rođeni 2003. i mlađi), a uz domaćina OKK Vitez, nastupili su i KK “Koš“ (Sarajevo), KK „Jolly“ ( Šibenik), KK „Vodopad“ (Jajce), KK „Budućnost“ (Banovići) i KK „Cedevita“ (Zagreb).

Za ovaj uzrast, po općim ocjenama, igralo se vrlo lijepo i kvalitetno, a najviše su pokazali dječaci „Cedevite“ koji su u finalnom susretu zasluženo pobijedili vrlo dobru ekipu „Budućnosti“  iz Banovića, rezultatom 41 : 31.

U borbi za peto mjesto KK „Koš“ iz Sarajeva pobijedio je „Jolly iz Šibenika 49 : 44, dok je KK „Vodopad“ iz Jajca pobjedom nad OKK „Vitez“ rezultatom 59 : 32 osvojio treće mjesto.

Najbolji strijelac turnira je Nikola Radovanović („Budućnost“), a za najboljeg igrača proglašen je Borna Dramalija („Cedevita“).

Nagrade i priznanja najboljim i najuspješnijim podijelio je ugledni viteški gospodarstvenik, Alojz Mlakić.

(vitez.info)