Pobjeda rukometaša Viteza u triler završnici

Rukometaši Viteza jako važnom pobjedom otvorili su novu sezonu u Prvoj ligi Bosne i Hercegovine. U Vitezu je u prvom kolu pobijeđena Iskra iz Bugojna rezultatom 24:23. U susretu punom napetosti Vitežani su slavili pobjedu zahvaljujući kolektivnoj igri i zalaganjem do zadnje sekunde susreta, iako se u pojedenim trenucima činilo da je pobjeda jako daleko.

 

Na samom startu susreta Vitez odlazi na 6:2, no tu pojačana ekipa Iskre ubacuje u brzinu više te na odmor odlazi sa prednošću od 11:9. Vrijedi napomenuti da je u prvom dijelu isključen i domaći igrač, Mihajlo Todorović, zbog prigovora sudačkom paru iz Zavidovića koji je podlegao pritisku gostiju i u nekim trenutcima donosio jako diskutabilne, slobodni smo napisati i vrlo bezobrazne odluke na štetu Viteza. Gosti su konstantno provocirali kako domaće igrače tako i publiku te vrlo često simulirali povrede što su suci tolerirali, a uz to i bezrazložno sankcionirali domaće igrače. Kada se činilo da su Vitežani pali, u drugom dijelu nošeni golemom podrškom oko 400 ljubitelja rukometa, dižu glave i sjajnom igrom odlaze do konačnog rezultata 24:23 i vrlo važnih bodova koji će im uliti samopouzdanje pred naredne susrete. Vrijedi dodati da je Iskra od 40. minute igrala bez Dinka Čeline koji je isključen zbog pokušaja fizičkog obračuna sa igračima Viteza. Ekipa Iskre ponovno se predstavila kako izuzetno nekorektna ekipa, cijelo vrijeme vršeći pritisak na suce, delegata kao i provocirajući domaću publiku te su na kraju susreta teren napustili šaljući prijetnje domaćim rukometašima.
Trener Viteza, Jadranko Staničić, izjavio da je zadovoljan postignutim rezultatom poglavito zbog toga što za Vitez nastupili mladi domaći momci te se zahvalio publici koja je cijelih 60 minuta bila osmi igrač Viteza. Najefikasniji u redovima Viteza bio je Gabrijel Jezerčić sa 6 pogodaka, dok je na golu bio sjajni Ljubičić sa 14 intervencija. Kod iskre istaknuo se Marin Turić sa 10 pogodaka. U narednom kolu Vitežani gostuju u Mostaru kod ekipe Veleža.

(vitez.info)