Lokalne vijesti

Planinari organiziraju memorijalni pohod

HPD Vitez u suradnji s Hrvatskom udrugom TRANSPLANT iz ZAGREBA organizira 1. Memorijalni pohod „DARIJAN ŠARAC“ koji će se održati u četvrtak, 13. rujna 2012.

Darijan Šarac  koji  je s nepunih 15 godina imao teško srčano oboljenje, zahvaljujući  dobrim ljudima i njegovom donoru, 2010. godine dobio je šansu za novi život jer mu je urađena transplantacija srca. Nažalost nije imao tu sreću da nastavi svoj život kao njegovi vršnjaci iz II/7 ekonomsko-trgovačke škole u Čitluku. Preminuo je početkom veljače 2012. u KBC Rebro u Zagrebu.

 

Nas nekoliko iz HPD Vitez imali smo priliku osobno upoznati tog mladića, koji je živio sportskim životom, izvjesno je vrijeme trenirao i košarku, te njegove roditelje koji su nas ugostili kao svoje najdraže prilikom našeg prošlogodišnjeg  pješačenja do Međugorja.

13.9.2012. Darijanov je rođendan. Toga dana je trebao napuniti 17 godina, a ove jeseni poći u školu zajedno sa svojim prijateljima iz III/7. Međutim, on to, na žalost, nije dočekao. Ugasio se jedan mladi život  a njegova je obitelj ostala  u velikoj tuzi i bolu.

Memorijalni pohod organiziramo na inicijativu HPD Vitez i Hrvatske udruge Transplant iz Zagreba, s kojom naše planinarsko društvo ima izvrsne odnose već više od 3 godine, te uz odobrenje obitelji Šarac. Cilj pohoda je sjećanje na prerano preminulog Darijana Šarca, promoviranje zdravog života, dizanje svijesti  o važnosti darivanja organa, te zahvala obitelji Šarac.

Program 1.Memorijalnog pohoda „DARIJAN ŠARAC“

Četvrtak 13.9.2012.:

– Okupljanje na Gradskom trgu u 16,30

-17,00 polazak na pohod Vitez- Zabrđe-Zaselje

-19,30 dolazak na Zabrđe

-20,00 polazak sa Zabrđa na Zaselje

-21,00 dolazak do Planinarskog doma na Zaselju

Organizator ovog memorijala će pokušati osigurati okrjepu po dolasku na Zaselje. Prijevoz od Zaselja do Viteza nije osiguran.

Pozivamo sve humane ljude ljubitelje prirode i zdravog života da nam se pridruže na ovom pohodu i tako doprinesu važnosti i značaju ove akcije. U slučaju lošeg vremena pohod se ne odgađa.

(Upravni odbor HPD Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend