Sport

PL BiH: Na Grbavici za prvaka jeseni, Vitez domaćin Radniku

Utakmicama 19. kola ovog vikenda bi trebao biti spušten zastor na jesensku nogometnu polusezonu u Bosni i Hercegovini. Dakako, sve pod uvjetom da vremenske (ne)prilike dopuste odigravanje svih utakmica ovog kola.

Poslastica kola, pa i čitave jeseni, svakako je utakmica na Grbavici između dvaju vodećih klubova Željezničara i Borca, ujedno i utakmica koja odlučuje o naslovu jesenskog prvaka. Pobjeda donosi laskavu titulu i jednima i drugima, Želji možda i bod, no teoretski gledano prvaci jeseni mogu još postati Široki Brijeg i Zrinjski. Oba ova kluba u subotu gostuju. Širokobriježani kod Rudara u Prijedoru, a “plemići” kod Travničana. Utakmice su to u kojima je sve otvoreno, a jedna takva se očekuje i u Vrapčićima gdje se sastaju stari poznanici Velež i Čelik. Sarajevo je veliki favorit protiv momčadi Leotara, Vitežani u Zenici dočekuju Radnika, a sudit će im Muamer Bureković, djelitelj pravde koji dolazi upravo iz Zenice! Zvijezda je domaćin Slaviji, dok će kolo biti kompletirano nedjeljnom utakmicom između Mladosti i Olimpica.
Parovi 19. Kola
Subota, 30. studenog:

ZENICA: Vitez – Radnik (Sudac: Muamer Bureković – Zenica; 13.00)
TRAVNIK: Travnik – Zrinjski (Sudac: Irfan Peljto – Mostar; 13.00)
GRADAČAC: Zvijezda – Slavija (Sudac: Admir Šehović – Sarajevo; 13.00)
PRIJEDOR: Rudar – Široki Brijeg (Sudac: Emir Spahalić – Mostar; 13.00)
MOSTAR: Velež – Čelik (Sudac: Elmir Pilav – Sarajevo; 13.00)
SARAJEVO: Željezniačr – Borac (Sudac: Edin Jakupović – Bihać; 14.00, BHT1)
SARAJEVO: Sarajevo – Leotar (Sudac: Darko Obradović – Stolac)
Nedjelja, 01. prosinca:
BIJELJINA: Mladost – Olimpic (Sudac: Elvis Mujić – Banovići)
Poredak:
Željezničar 35, Borac 34, Široki Brijeg, Zrinjski i Sarajevo 33, Olimpic 32, Velež 28, Čelik, Radnik i Zvijezda 23, Slavija 20, Vitez 19, Mladost 15, Rudar 14, Travnik 13, Leotar 9 bodova.
(JAVNO.ba)

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend