Regionalne vijesti

Pijani vozač ‘pomeo’ carinsku kućicu na graničnom prijelazu između BiH i Hrvatske

Nesvakidašnja i po mnogo čemu neobična prometna nezgoda dogodila se danas u ranu zoru na graničnom prelazu Vinjani Donji-Gorica. Negdje oko 4.20 sati iz pravca Imotskog prema BiH naišao je vozač s područja Imotske krajine (41).

Najvjerojatnije zbog ne prilagođene vožnje uvjetima koji se moraju poštivati prilikom prelaska državne granice, izgubio je kontrolu nad automobilom te se svom silinom zabio u carinsku kućicu.

Prije toga razbio je rampu, zaštitnu željeznu ogradu koja je odletjela desetak metara. Prevrnuo je kućicu u kojoj se toga trenutka našao dežurni carinik, piše Slobodna Dalmacija. Na svu sreću drugi je bio na kontrolnom punktu izvan kućice.

Kolika je silina udarca bila svjedoči činjenica da se kućica prevrnula, te je tom prilikom i jedan službenik carine lakše ozlijeđen.

Ozlijeđen je lakše, također i vozač automobila, kojem je prema neslužbenim podacima izmjereno 2 promila alkohola u krvi.

On je nakon nezgode priveden u policijsku stanicu u Imotski do triježnjenja, a nakon toga nadležnom tužiteljstvu bit će prijavljen po Zakonu o sigurnosti o prometu.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend