Zanimljivosti

Pet Viber funkcija koje su odlične za sve

Kada govorimo o alatima za komunikaciju, uz Whatsapp Viber je svakako jedna od popularnijih.

On ima i razne funkcije koje su odlične za sve.

1. Grupni audio i video pozivi

Takozvani “konferencijski pozivi” su sve traženiji u posljednje vrijeme, uglavnom zbog pandemije koronavirusa. Na Viberu je, zato, nedavno povećan broj sugovornika u grupnim audio pozivima, najprije na 10, a potom i na 20 korisnika. Video pozivi takođe sada mogu sadržavati do 20 ljudi.

2. Viber za Desktop

Kao dodatak na mobilnu verziju aplikacije, Viber je dostupan za korištenje i na računalu. Besplatno se instalira, a podržava i Windows i Mac. Sinkronizacija sa sadržajem na telefonu se podrazumijeva.

3. Kreiranje vlastitih stickera

Koristeći stiker editor funkciju, možete mijenjati oblik stikera, ukrašavate ih tekstom, emoticonima ili drugim stickerima.

4. Nestajuće/samouništavajuće poruke

Jedna od novih funkcija o kojima se već dosta pričalo jesu nestajuće/samouništavajuće poruke. Korisnicima je omogućeno da podese timer na određeni vremenski interval za poslanu poruku, poslije koje će se poruka sama obrisati. Odbrojavanje za brisanje počinje od trenutka kada primaoc pročita poruku.

5. Moje bilješke

Još početkom 2020. godine Viber je predstavio “Moje bilješke”. To je posebni odjeljak unutar chatova, u kojima možete kreirati i organizirati svoje obveze, sačuvati audio, video i slikovne poruke ili linkove.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend