Pendeš pozdravila ideju o bilateralnoj obrambenoj suradnji BiH i Egipta

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš razgovarala je danas s veleposlanikom Arapske Republike Egipat u Bosni i Hercegovini Yasserom El-Atawijem izrazivši zadovoljstvo zbog mogućnosti proširenja i unapređenju bilateralne suradnje dvije zemlje.

Pozdravila je veleposlanikovu ideju o mogućnosti uspostavljanja bilateralne obrambene suradnje, čim se zajednički utvrde područja koja bi bila predmet te saradnje.

Ministrica Pendeš je istaknula snažno opredjeljenje BiH da postane članicom NATO-a, dodajući da se trenutno radi na stvaranju uvjeta i ispunjenju postavljenih obveza za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP-Membership Action Plan) u NATO-u.

Veleposlanik El-Atawi je kazao da je BiH geopolitički izuzetno važna zemlja u Europi te je izrazio uvjerenje da će zemlje članice NATO-a to prepoznati i podržati BiH na njenom putu ka euroatlantskim integracijama, ističući da Egipat u svakom smislu podržava razvoj i jačanje BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.