Vijesti iz BiH

Pendeš: Inzistirati na profesionalnom i zakonitom odnosu prema poslu svih uposlenih u institucijama obrane

U zgradi Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine održana je 15. sjednica Stručnog kolegija MO BiH kojom je predsjedala ministrica obrane BiH Marina Pendeš. Sjednici su nazočili zamjenik ministrice BiH za politiku i planove Sead Jusić, rukovoditelji organizacijskih cjelina MO BiH te predstavnici Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH.

Sukladno Dnevnom redu sjednice, razmatrane su prioritetne aktivnosti obrambenih institucija za naredno razdoblje, koje se prvenstveno odnose na realizaciju Plana javnih nabavki za 2016. godinu, planiranje logističkih i financijskih potreba za 2017. godinu, personalna pitanja vezana za prava pripadnika OS BiH te realizacija i tijek drugih tekućih aktivnosti.

Zaključeno je da je učinjen evidentan napredak u procesu realizacije Operativnog plana za unapređenje sustava javnih nabavki te izražena potpora Stručnog kolegija Operativnom timu zaduženom za praćenje ove aktivnosti. Operativni tim je zadužen i za pripremu i planiranje proračunskog zahtjeva MO BiH za 2017. godinu te Dokumenta okvirnog proračuna (DOP) za 2017.-2019. godinu, koji će sadržavati prioritetna kapitalna ulaganja.

Također, odlučeno je da nadležne organizacijske cjeline MO BiH do kraja godine izrade jedinstven provedbeni akt sukladno  Zakonu o javnim nabavama, a koji bi definirao područje javnih nabava i unaprijedio ovaj proces u MO i OS BiH.

 

Predstavnici Zajedničkog stožera OS BiH istaknuli su kako su borbena gotovost i obučenost pripadnika OS BiH na zadovoljavajućoj razini, navodeći da je pitanje popune upražnjenih ustrojbenih mjesta te modernizacije uvjetovano odobrenim proračunskim sredstvima.

Naglašeno je i da će se intenzivirati rješavanje aktualnih personalnih pitanja poput naknada za specifična zanimanja u OS BiH  te  su zadužene nadležne organizacijske cjeline da izrade Operativni plan za otklanjanje povećane pojave korištenja prava na bolovanje u OS BiH s ciljem sustavnog pristupa rješavanju ove pojave.

 

Ministrica Pendeš je na kraju sjednice još jedanput naglasila da inzistira na profesionalnom i zakonitom odnosu prema poslu svih uposlenih u institucijama obrane, čime bi se planirane tekuće aktivnosti adekvatno realizirale.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend