Regionalne vijesti

PCR i brzi testovi iz BiH bit će priznati i u Sloveniji

Vlada Slovenije je usvojila izmijenjenu uredbu o utvrđivanju uvjeta za ulazak u zemlju zbog obuzdavanja virusa covida-19, kojom je Bosna i Hercegovina dodana zemljama čiji je PCR test i brzi test na antigen priznat od Slovenije.

Važenje ostalih uredbi produženo je za sedam dana, najavljeno je iz UKOM-a (Ureda Vlade za komuniciranje).

Vlada je dodala uvjete za priznavanje PCR testa ili brzog testa na antigen iz svih drugih trećih zemalja koje nisu navedene u uredbi.

Na snazi do 8. kolovoza

Ako se PCR test ili brzi test izvode u zemlji koja nije navedena u uredbi, prikladno je ako istovremeno sadrži barem isti skup podataka kao i PCR test ili brzi test koji je objavljen u državi članici EU ili šengenskom području, podaci o vrsti testa, podacima o izdavaču certifikata i datumu izdavanja certifikata ako je opremljen QR kodom u skladu sa standardima i tehnološkim sistemima koji su interoperabilni s Europskim sistemom za digitalno praćenje (EU DCP) i ako dopušta provjeru autentičnosti, valjanosti i integriteta certifikata..

Uredba će stupiti na snagu dan nakon objavljivanja u “Službenim novinama” i bit će na snazi ​​do 8. kolovoza, rečeno je iz UKOM-a.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend