Vijesti iz BiH

Panika u Maglaju: ISIL-ovac pucao i ulio gorivo u bazen

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske Županije tragaju za jednom osobom iz Ošvi nakon sukoba u ovom maglajskom selu.

Kako je za portal Klix.ba kazala glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije Aldina Ahmić, u Ošvama je prije nekoliko dana došlo do konflikta između nekoliko mještana, a koji je posljedica dugogodišnjeg spora o korištenju lokalnog vodovoda, prenosi hms.ba

“Osoba koja je trebala biti skinuta s korištenja vodovoda je prema prijavi mještana ispalila dva metka, a nakon toga je ubacivanjem pogonskog goriva zamutila bazen u kojem se nalazila pitka voda za mještane”, kazala je Ahmić.

Pripadnici MUP-a ZDŽ su mjestu događaja i vrše uviđaj nakon kojeg će biti poznato više informacija.

Policija i dalje traga za Ademom Karamujem koji je navodno pobjegao u šume nedaleko od sela Ošve.

Kako javlja ovaj portal Adem Karamuj je osumnjičen da je sudjelovao na sirijskim ratištima pod okriljem organizacije ISIL.

Karamuj je uhićivan u okviru akcije Damask 2014. godine, a Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je protiv njega i još 11 osoba podiglo optužnicu da su postali članovi organizirane terorističke skupine i da su protuzakonito sudjelovali u oružanim sukobima na području Sirije i Iraka.

Iz MUP-a ZDŽ je potvrđeno da je uhićen J. B.

Sazanje se kako je riječ o Jasminu Batanoviću.

(VL)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend