Zanimljivosti

Ovog Uskrsa obojite drugačije pisanice, trebaju vam pastele i boje za jaja

Savjetujemo da boja za jaja izradite sami, odnosno koristite prirodne boje kako su ih pripremale naše majke i bake koristeći cvjetove ljubičica, kore od luka, maslačak, špinat, ciklu.

Najvećem kršćanskom blagdanu, Uskrsu, posebno se vesele djeca koja uživaju u oslikavanju i bojanju pisanica. Mnogo je kreativnih načina za ukrasiti pisanice, a mi vam donosimo savjete kako ih ukrasiti uz pomoć pastelnih boja, aluminijske folije i boja za jaja.  Savjetujemo da boja za jaja izradite sami, odnosno koristite prirodne boje kako su ih pripremale naše majke i bake koristeći cvjetove ljubičica, kore od luka, maslačak, špinat, ciklu.

Kada imate pripremljene boje, uzmite pastelne bojice i sami ili sa djecom, iscrtajte željene ukrase na jajima prije nego ih uronite u boje. Dijelovi ljuske jajeta koje ste iscrtali ostat će bijeli, a boja će poprimiti ostatak ljuske. Možete jaja zamotati i u aluminijsku foliju i uroniti u boju. To su tek neki od jednostavnih načina za ukrašavanje pisanica, a još neke načine pogledajte u videu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend