Regionalne vijesti

Ovo su uvjeti za ulazak u Hrvatsku iz BiH na ljeto

Hrvatska je otvorena za turiste koji imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati, antigenski test koji je na listi odobrenih u EU ili potvrdu da su u posljednja tri mjeseca preboljeli virus korona ili da je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva, a ta pravila važiće i tijekom ljetne sezone, rečeno je u Ministarstvu turizma i sporta Hrvatske.

Ministarstvo turizma i sporta zatražilo je da turistički radnici budu cijepljeni prioritetno u svibnju, dolaskom svih novih cjepiva, kako bi se turisti osjećali što sigurnije, rečeno je portalu “Index” u ovom ministarstvu.

Prema anketi koju je Ministarstvo provelo, 70 % turističkih radnika želi biti cijepljeno. U Ministarstvu turizma navode i da se radi na tome da se osiguraju mobilni timovi za cijepljenje turista.

Uz osiguravanje ovih preduvjeta za masovniji dolazak turista, osnovni preduslov sezone bit će, navode u ovoj udruzi, epidemiološka situacija u Hrvatskoj, ali i na tržištima.

“Zato je nužno osmisliti i što prije pokrenuti jaku nacionalnu kampanju o značaju ovogodišnje sezone za naše gospodarstvo i društvo u cjelini, te o važnosti pridržavanja epidemioloških mjera, testiranju i cijepljenju.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend