Zanimljivosti

Ovo su sportovi koji troše najviše kalorija, a uz to su i zabavni!

Dolaskom lijepog vremena skloni smo manje vremena provoditi pred ekranima, a više u drugim aktivnostima. Obično to uključuje neki sport, a koliko god nekada nemamo volje za njime, obožavamo onaj osjećaj nakon treninga.

Ako vam je efikasnost jako bitna evo kako maksimalno iskoristiti utrošeno vrijeme. Ovo su sportovi koji donose najviše rezultata!

Tenis

S obzirom na to da igranjem tenisa samo jedan sat možete sagorjeti i do 728 kalorija, čini se kao dobar sport za rekreaciju. Posebice ljeti, na otvorenim terenima koji su često besplatni. Opremu, ako nemate, možete nabaviti i polovnu, a igrati možete i samostalno “sa zidom” ako baš ne nađete partnera.

Golf

Nešto manje od tenisa, ali i dalje visoku brojku ima i golf. U sat vremena možete sagorjeti do 391 kalorije. Razlog je što osim samog igranja, morate nositi cijelu opremu po terenima što nije lak posao, posebice po vrućinama. No, isplati se zaigrati! Razni gradovi na moru imaju besplatne mini golf terene koji su isto dobra početna točka, ako nemate vremena ili prilike zaigrati klasičan golf. Ako pak imate, evo nekih početnih savjeta!

Trčanje

Sportovi koji troše najviše kalorija nas ponekad iznenade, jer za neke ne bismo pomislili da su tako efikasni. No, za trčanje ste sigurno predvidjeli da će se naći na popisu. Ali možda niste znali i koju brojku ono nosi – čak 1.074 kalorije možete sagorjeti u sat vremena trčanja i to ne sprintanja. No, sat vremena je za mnoge puno, čak i da polako trčite, stoga ako se odlučite na ovaj sport, podijelite ga na vremenske intervale trčanja i odmaranja ili brzog hoda. Potrebno je malo discipline, a rezultati dolaze brže nego i u jednom drugom sportu.

Bicikliranje

Evo jednog lijepog sporta kojim se mnogi bave rekreativno. Pruža savršen balans između napornog trčanja i dosadnog hodanja. Bicikliranje možete prakticirati tijekom cijele godine. U ljetnim mjesecima na omiljenom “ljubimcu na 2 kotača”, a zimi u teretani. Bicikliranjem se aktivira veliki broj mišića, što doprinosi većem gubitku kalorija, čak do 600 u sat vremena!

Plivanje

Jedan od rijetkih sportova u kojem možete izdržati sat vremena, a nagrada je čak 700 kalorija manje. Ta brojka raste ovisno o vrsti i brzini plivanja. Svejedno je birate li more, rijeku ili jezero. Zaista, ljeto je idealno doba da pokažete novi kupaći kostim, radite na preplanuloj puti, zabavljate se i mršavite!

(www.suvremenazena.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend