Vijesti iz BiH

Ovo je deset najveći uvoznika i izvoznika u BiH

Najveći uvoznik u Bosnu i Hercegovinu u prošloj godini bila je Holdina d.o.o. Sarajevo, kćerka tvrtke hrvatske naftne kompanije INA.

 Najveći izvoznik iz BiH lani je bio ArcelorMittal Zenica, piše BiznisInfo. Naš portal je od Uprave za neizravno oporezivanje dobio podatke o deset najvećih uvoznika i izvoznika u 2019. godini.

Donosimo popis 10 vodećih tvrtki poredanih prema vrijednosti uvoza, odnosno izvoza.

Top 10 uvoznika u BiH u 2019. godini:

Holdina d.o.o Sarajevo       ArcelorMittal Zenica Global ispat koksna industrija d.o.o. za proizvodnju koksa, hemijskih proizvoda i energije, Lukavac Petrol BH Oil Company d.o.o, Sarajevo   OMV BH d.o.o. za proizvodnju, promet i usluge, Sarajevo Porsche BH d.o.o Sarajevo Aluminij d.d. Mostar Violeta d.o.o. za proizvodnju i trgovinu Tomislavgrad Bimal d.d. za proizvodnju ulja, Brčko Distrikt BiH FIS d.o.o., Vitez   

     Top 10 izvoznika iz BiH u 2019. godini:

 ArcelorMittal Zenica  Global ispat koksna industrija d.o.o. za proizvodnju koksa, hemijskih proizvoda i energije, Lukavac Alumina  d.о.о. za proizvodnju, promet i usluge, Zvornik Aluminij d.d. Mostar Sisecam soda Lukavac d.o.o. društvo za proizvodnju lake i teške sode i drugih proizvoda na bazi sode,  Lukavac Društvo za dizajn, razvoj, proizvodnju i promet u automotivima Prevent BH d.o.o. Visoko  ,EFT- Rudnik i termoelektrana Stanari Bimal d.d. za proizvodnju ulja, Brčko Distrikt BiH Privredno društvo Igman d.d. Konjic        Tvornica obuće sportek d.o.o.

vecernji.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend