Čović: Cilj nam je 130.000 glasova, hrvatski član Predsjedništva i premijer BiH

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom te stranke Draganom Čovićem boravilo je u Brčkom gdje se sastalo s predstavnicima Općinskog odbora (OO) HDZ-a Brčko Distrikta, predsjednicima temeljnih ogranaka, Mladeži i predstavnicima Zajednice žena HDZ-a.

Ovim su na određen način službeno počele predizborne aktivnosti i unutarstranački dogovori oko zacrtanih predizbornih ciljeva koje je prezentirao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

-Cilj nam je osigurati minimalno 130.000 glasova na predstojećim izborima i dobiti hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Znači stvoriti ambijent u kojem ćemo imati premijera BiH. Stvoriti ambijent u kojem se vlast neće moći praviti bez HDZ-a i s druge strane biti za pregovaračkim stolom o ustavnim promjenama koje će krenuti, odmah nakon izbora u desetom mjesecu-, kazao je Čović. Čović je kazao kako je HDZ stranka koja svojim političkim djelovanjem nastoji stvarati političku opciju prihvatljivu za sve demokratske i proeuropske orijentirane političke trendove te da će program temeljiti na socijalnoj osjetljivosti, ekonomskim programima i izgradnji pravne države. Čović se u Brčkom osvrnuo i na trenutačni položaj Hrvata u BiH koji je okvalificirao katastrofalnim.

-Ne bi ovoliko zagovarali promjenu Ustava da je on bolji od postojećeg. Mi danas ne bi raspravljali o tome kako ostvariti poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH da imamo Ustavnu ravnopravnost jer bi se to podrazumijevalo-, istaknuo je Čović.

(Fena)