Ove godine mladi iz Viteza na prestižnom VIVA film festivalu

U proteklom periodu u Vitezu su  održane radionice gdje su učenici  srednje i osnovne škole radili su za malu školu filma “Od ideje do realizacije“. Tokom radionice učenici su mogli da razmjene ideje o potencijalnim filmovima ali saznaju i šta je to potrebno da ideja zaživi na platnu.
Općina Vitez u prošloj godini potpisala sporazum o suradnji sa VIVA film festivanom, a jučer u sali općine Vitez u prisustvu pomoćnice načelnika za kulturu Marije Gradovac, umjetnički direktor Viva festivala Ratko Orozović je pohvalio mlade ljude koji su radili na filmu te im uručio certefikate.
Od 13 do 17.9.2017.godine. u Sarajevu održat će se VIVA film festival, u zvaničnoj selekciji za prestižne nagrade bit će prikazana 123 filma, po 33 iz kategorija religija, ekologija, turizam, 18 filmova iz kategorije omladinski film i 6 filmova u kategoriji bh. omladinski film, koji je rezultat VIVA radionica “Od ideje do realizacije dokumentarnog filma”, ove godine na ovom prestižnom festivalu pojavit će se i mladi iz Viteza sa svojim filmom, gdje imaju prilike pokazati svoj film i mogućnost da osvoje neku od vrijednih nagrada.
Festival, ima mnogo veći značaj od onoga kulturološkog i umjetničkog iz prostog razloga što obrađuje oblasti ekologije, turizma, religiju i omladinski program.