Otvorena biciklistička sezona

Ovog vikenda sunčano vrijeme i dobro raspoloženje ljubitelja sporta na dva kotača nagovijestilo obećavajuću biciklističku sezonu. U organizaciji Biciklističkog kluba Vitez, a uz podršku Turističke zajednice Srednje Bosne, službeno je otvorena biciklistička sezona vožnjom od Viteza do Lašve u ukupnoj dužini od 30 kilometara.

Start vožnje postavljen bio je na Gradskom trgu, a pozivu su se odazvali brojni rekreativni i profesionalni biciklisti različitih generacija. Staze do krajnjeg odredišta su vodile kroz prekrasne krajolike stare Ćirine pruge, a buđenje prirode cijelom je doživljaju davalo posebnu čar.

Po dolasku u Lašvu, biciklisti su imali priliku odmoriti se i napuniti energiju za povratak. Na reviru Kaonik, okrepa je bila osigurana uz osvježavajuće napitke i lagane zalogaje, pružajući priliku sudionicima da razmijene iskustva i priče s puta.

Nakon zaslužene pauze, grupa se ponovno okupila kako bi krenula natrag prema Vitezu. Sada već opušteni od prvog dijela vožnje, biciklisti su uživali u svakom kilometru, oduševljeni ljepotama koje su im se pružale duž puta.

Ovo otvaranje biciklističke sezone nije samo bilo sportsko događanje, već i prilika za povezivanje ljudi, istraživanje prirode i promicanje zdravog načina života. Svi sudionici su se složili da je ovo bio nezaboravan dan i fantastičan početak nove biciklističke avanture.