Vijesti iz BiH

Otvoren znanstveno – stručni skup „Rješenje hrvatskog pitanja za europsku BiH“

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjeluje na dvodnevnom znanstveno – stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem „Rješenje hrvatskog pitanja za europsku Bosnu Hercegovinu“, koji se održava u Neumu, pod visokim pokroviteljstvom Ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH akademika Dragana Čovića.

 

Na svečanom otvaranju skupa, koje je upriličeno jučer, nazočnima su se obratili predsjedatelj Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović, rektor Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Zoran Tomić i rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof.dr.sc. Vlado Guberac.

U sklopu skupa,bit će održana i dva panela: „Pojavni oblici neravnopravnosti Hrvata u odnosu na druga dva konstitutivna naroda“ i „Prijedlozi praktičnih rješenja za ostvarivanje jednakopravnosti Hrvata u BiHsukladno europskim vrijednostima, pozitivnim primjerima i praksama.“

Svojevrsni nastavak prošlogodišnjeg skupa pokušat će dati odgovore kako riješiti hrvatsko pitanje u BiH, s ciljem ostvarivanja jednakopravnosti Hrvata sukladno europskim vrijednostima.

Nakon službenog, znanstvenog dijela skupa, održat će se humanitarna večera s aukcijom slika, s ciljem prikupljanja sredstava koja će biti darovana Udruženju „fra Slavko Barbarić“ iz Međugorja.

Organizatori skupa su: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u BiH, Rektorski zbor Republike Hrvatske, Sveučilište u Mostaru, Odjel za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH te Institut za društveno politička istraživanja iz Mostara.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend