Otvoren ured Turističke zajednice općine Travnik

Kao i prethodnih godina, Travnik se kontinurano uključuje u obilježavanje Svjetskog dana turizma, a ove godine tijekom četverodnevnog programa, priređeni su brojni prigodni sadržaji i aktivnosti.

Danas, drugog dana povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, uz brojne zvanice upriličena je službena ceremonija otvorenja ureda Turističke zajednice općine Travnik.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović i predsjedateljica Općinskog vijeća Vlatka Lovrinović danas su svečano proglasili otvorenim općinski Turistički ured.

Dautović je naglasio da Turistički info centar, koji djeluje pri Turističkom uredu Turističke zajednice općine Travnik, izuzetno uspješno radio tijekom cijelog ljeta.

“Prošle godine smo usvojili strategiju razvoja općine Travnik i u skladu sa njom smo vrlo ozbiljno definirali sve projekte i aktivnosti koje se vežu za turizam, te u skladu sa tim planom strateški i dejlujemo”, kazao je Dautović.

Direktor Turističkog ureda Turističke zajednice općine Travnik Samer Dolovac je istaknuo da će Ured koji se nalazi na adresi Prnjavor bb biti na usluzi svim turističkim djelatnicima, a ne samo strukturama Turističke zajednice općine Travnik.

Kako je istaknuo Dolovac, planirano je formiranje i umrežavanje velike zajednice turizma koja će zajedničkim snagama doprinijeti kreiranju kvalitetnijih uvjeta za razvoj i unapređenje turizma na području općine Travnik.

Program obilježavanja Svjetskog dana turizma se održava na različitim lokacijama u Travniku, a nastavlja se uz otvoreni forum pod nazivom “Turizam u funkciji lokalnog razvoja” u okviru čega će biti održane dvije panel diskusije, a potom i proglašenje najbolje fotografije koje su proizašle iz foto natječaja “Turistički potencijali moga kraja”.

Također, programom je obuhvaćena i tradicionalna aktivnost “Dan otvorenih vrata”, u okviru kojeg će sutra 27. rujna, svi zainteresirani imati priliku u razdoblju od 10:00 do 16:00 sati, besplatno posjetiti Zavičajni muzej Travnik, Memorijalni muzej Rodna kuća Ive Andrića i u razdoblju od 13:00 do 16:00 sati Franjevački samostan u Gučoj Gori.

Za četvrtak je najavljena prezentacija pod nazivom “Stećci i nišani, spektakularni spomenici općine Travnik- status, stanje, zaštita, potencijal”, koja će se održati u galeriji Ex –ponto.