Lokalne vijesti

Otkriveni počinitelji pokušaja iznude nad načelnikom G. Vakufa/Uskoplja

Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Središnja Bosna objavilo je danas da se u ponedjeljak, 29.02.2016.godine, oko 20,00 sati, Policijskoj stanici Gornji Vakuf-Uskoplje obratio načelnik te općine Sead Čaušević i prijavio pokušaj iznude nad njim od strane nepoznate osobe ili više njih. U prijavi je načelnik naveo da je dobio SMS poruku u kojoj se traži da pripremi određenu količinu novca ili će mu u protivnom biti oteta kćerka. Također, u poruci se iznose prijetnje prema njemu i njegovoj kćerki ukoliko slučaj prijavi policiji.

Službenici policijske stanice Gornji Vakuf- Uskoplje su odmah po zaprimanju prijave poduzeli niz operativnih mjera i radnji, koje su rezultirale saznanjima da se u vezu s ovim krivičnim djelom mogu dovesti osobe inicijala H.U./1995/, T.E./1997/, M.H./1995/ i S.F./1996/ svi iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Osumnjičene osobe su pronađene i nad njima je provedena kriminalistička obrada, tijekom koje su u cijelosti priznali izvršenje krivičnog djela Iznude u pokušaju nad načelnikom općine. Isto tako, u oduzetim mobilnim telefonima pronađeni su dokazi da su osumnjičeni izvršili ovo krivično djelo prema još jednoj osobi iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, ali navedena osoba to nije prijavila policiji. Također je pronađena sporna SIM kartica s koje su upućivane iznuđivačke SMS poruke, a koja će biti dostavljena kantonalnom Tužiteljstvu Travnik uz izvješće o počinjenom krivičnom djelu, nakon okončanja kriminalističke obrade i kompletiranja predmeta.

(MUP KSB/Radio Vitez)

 

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend