Lokalne vijesti

Otkriveni osumnjičeni za razbojstvo u Novom Travniku i krađu u Vitezu

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona  prijavljeno je 6 krivičnih djela, a radi se o 1 teškoj krađi, 1 krađi, 1 teške tjelesne povrede, 1 krivotvorenje isprava, 1 nasilničko ponašanje i 1 krivično djelo učestvovanje u tuči.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Nakon što su protekle sedmice nepoznati izvršioci u Novom Travniku izvršili dva razbojništva nad radnicama sportskih kladionica u ulici Kralja Tvrtka i Kalinskoj ulici, službenici policijske stanice Novi Travnik i kriminalističke policije PU Travnik preduzeli su niz operativnih mjera i radnji na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela. S obzirom na sličnost u izvršenju krivičnih djela, te mjere su, između ostalog, obuhvatile i operativno-taktičku radnju zasjede na mjestima gdje se moglo pretpostaviti izvršenje novog krivičnog djela. Sve preduzete mjere dovele su do saznanja da se u vezu sa ovim krivičnim djelima u vezu mogu dovesti dvije mlađe osobe iz Novog Travnika, inicijala H.G., rođen 1998.godine i E.H., rođen 1994.godine. Osumnjičeni su lišeni slobode i nad njima je provedena kriminalistička obrada, kojom prilikom su osumnjičeni u potpunosti priznali izvršenje krivičnih djela. Pronađena je i metalna kasa iz jedne od kladionica, koju si izvršioci odbacili iza sportske dvorane u Novom Travniku. Podsjećamo, radi se o razbojništvima izvršenim u sportskoj kladionici Milenium u ulici Kralja Tvrtka, koje je izvršeno 5.11.2016.godine i sportskoj kladionici „5 plus“ u Kalinskoj ulici, koje je izvršeno 9.11.2016.godine, kada su u oba slučaja uz prijetnju noža izvršioci od radnice oduzeli određenu količinu novca. Po okončanju svih istražnih radnji, protiv osumnjičenih će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

Službenici PS Vitez otkrili su izvršioca krivičnog djela krađe koju je nepoznati izvršilac izvršio u mjestu Sofa, općina Vitez na štetu osobe J.T. iz Viteza. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je osoba inicijala A.P., rođen 1984. godine iz Viteza, protiv kojeg će biti podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je  15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se 2 slučaja učestvovanja u tuči, 1 slučaju naročito drskog ponašanja, 1 slučaju omalovažavanja ovlaštene službene osobe, 2 slučaja prosjačenja i 8 slučajeva ostali prekršaji. U prekršajima je učestvovalo 19 osoba.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, u kojima su 4 osobe lakše povrijeđene.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend