Lokalne vijesti

Otkrivena organizirana grupa razbojnika koji su vršili razbojništva u Srednjoj Bosni

Službenici kriminalističke policije PU Travnik su, nakon niza izvršenih provjera i prikupljenih saznanja, otkrili izvršioce 3 krivična djela razbojništva izvršena tokom februara i marta ove godine na području Travnika, Bugojna i Novog Travnika.

 

Razbojništva su izvršena uz upotrebu vatrenog oružja, a u sva tri slučaja mete napada bile su radnice u sportskim kladionicama. Tako je dana 04.02.2017. godine u sportskoj kladionici „Bet-live“ u Bosanskoj ulici, u Bugojnu, uz prijetnju vatrenim oružjem, od radnice kladionice oteto oko 1300 KM, dana 11.02.2017. godine u sportskoj kladionici „Milenium“ u ulici Kralja Tvrtka, u Novom Travniku, izvršioci su oteli oko 250 KM, a dana 15.02.2017. godine u kladionici „Sport plus“ u ulici Čabruša u Travniku oteto je oko 440 KM.

 

Izvršioci su mijenjanjem gradova u kojima su vršili razbojništva, kao i odjeće prilikom izvršenja krivičnih  djela, nastojali otežati svoje otkrivanje. Tako su za sljedeću lokaciju za razbojništvo izabrali Vitez, ali su u tome spriječeni kada su otkriveni. Pronađeni su predmeti koje su pripremili za izvršenje još jednog razbojništva – plastični pištolj, rukavice, šalovi, kape.

 

Osumnjičeni za ova krivična djela su osobe E.S. rođen 1990. godine, R.S. rođen 1989. godine i Š.M. rođen 1996. godine, svi iz Travnika, koji su prilikom kriminalističke obrade  u potpunosti priznali izvršenje opisanih krivičnih djela i pripremanje drugih.

 

Ovom uspješnom akcijom policijskih službenika razotkrivena je organizovana skupina, koja je planirala vršiti razbojništva i u narednom periodu,a sudeći po pronađenim predmetima i datom priznanju.

(URED KOMESARA)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend