Vijesti iz BiH

Tiskan 70. broj Napretkovog Hrvatskog narodnog godišnjaka

HKD “Napredak” koji ove godine obilježava sto dvadesetu obljetnicu Društva, nedavno je štampao i 70. broj Hrvatskog narodnog godišnjaka.

Godišnjak je edicija koja trajanje bilježi desetljećima, pomno prati aktivnosti i odolijeva brojnim vremenskim i povijesnim izazovima. Naša je obveza ostaviti pisani trag minulog vremena sadašnjim i budućim generacijama, zabilježiti događaje, podastrijeti izvješća, dati osvrt na različite teme, iznijeti bitne statistike i analize, zaintrigirati i zadržati pozornost čitatelja, navodi se u saopćenju HKD “Napredak”.

– I ovaj put to nastojimo učiniti kroz standardni koncept Godišnjaka koji obuhvaća literarni i shematski dio. Literarnim dijelom donosimo zanimljive tekstove iz književnosti, religije, ekonomije, povijesti i naše svakodnevnice. Značajni autori našli su svoje mjesto na ovim stranicama koje su obogaćene i mnoštvom autentičnih fotografija – ističe se.

Uredništvo Godišnjaka čine članovi Središnje uprave: Ivana Barišić, Miroslav Landeka i Ivica Kovačević. Lekturu i korekturu načinila je Anela Rozić-Vrankić, dizajn korica Igor Šutalo i Miroslav Landeka, a grafičku pripremu, kao i tisak tiskara Suton iz Širokog Brijega.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend