Zanimljivosti

Osjećate umor i manjak energije, imate lošu probavu i bolne zglobove?

Osjećate umor i manjak energije, imate lošu probavu i bolne zglobove? Kod kuće pripremite napitak koji će vas energizirati i koji će potaknuti metabolizam i detoks organizma.


Osjećate umor i pad energije, pospani ste i bezvoljni? Vašem je organizmu vjerojatno potreban temeljiti detoks. U tom slučaju isprobajte ovaj jednostavni napitak koji izvrsno čisti i podiže organizam.

Napitak uključuje samo zdrave sastojke kao što su jabučni ocat, limunov sok, đumbir, cimet, kajenski papar i med. Naravno, birajte pritom samo kvalitetne i organske namirnice – primjerice, limun iz ekološkog uzgoja te pravi cejlonski cimet.

Kod pripreme ovog napitka važno je da sve sastojke dodate u vrlo toplu vodu jer topla voda potiče detoks i povoljnije djeluje na vašu probavu.

Osim toga, toplina djeluje tako da širi krvne žile, čime se poboljšava cirkulacija. Istraživanja su također pokazala da osobe koje piju toplu (a ne hladnu) vodu brže i lakše mršave.

Zašto baš ovi sastojci?

Jabučni ocat, osim što potiče metabolizam i poboljšava probavu, usto čisti limfni sustav i jetru opterećenu toksinima.

Sok od limuna (svježe iscijeđen) izvrsno alkalizira krv, odnosno uravnotežuje pH-vrijednosti. Osim što će limun podići razinu energije i imunitet, dat će vašem organizmu i dozu vitamina C te će uljepšati vašu kožu.

Kajenski papar, cimet i đumbir imaju snažna protuupalna svojstva te sva tri začina daju snažan poticaj imunitetu i metabolizmu, a usto su odlični saveznici mršavljenja.

Za dašak zdrave slatkoće, u napitak možete dodati i malo sirovog, kvalitetnog meda, koji će vaš organizam dodatno opskrbiti važnim nutrijentima.

U svakom slučaju, ova moćna kombinacija sastojaka dat će snažan poticaj vašim crijevima i probavi te će potaknuti detoks organizma.


Recept

Sastojci:


Priprema
:

Zagrijte vodu. U nju prvo dodajte jabučni ocat, a zatim i đumbir u prahu te kajenski papar i cimet.

Na kraju dodajte i sok od limuna te po želji malo meda. Napitak pijte topao jer takav će najbolje djelovati na vaš organizam.


Za malo temeljitiji detoks

Želite li svojem organizmu priuštiti temeljitiji i intenzivniji detoks, ovaj napitak pijte triput dnevno tijekom 2 tjedna, i to 20-ak minuta prije svakog obroka. Nakon dva tjedna pauzirajte.

Inače, kad god osjetite pad energije ili ste izloženi većem stresu, konzumirajte ovaj napitak jednom dnevno, prije doručka ili ručka.

(www.alternativa-za-vas.com)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend