OŠ “Dubravica” iz Viteza pobjednik drugog izlučnog natjecanja i finalist Muzičke šarenice

Edukativno-zabavni kviz „Muzička šarenica“ čiji je idejni kreator Dragana Perić, profesorice Glazbene škole u KŠC-u Travnik, ulazi u svoju završnu fazu. Natjecanje je podijeljeno je po regijama, viteška, travnička, bugojanska i lepenička, javlja Vitez.info. 

 

Nakon što je u prvom izlučnom natjecanju, čiji je pobjednik bila OŠ „Nova Bila“, održano je i drugo izlučno natjecanje, u viteškoj regiji, u sklopu kojega je prvo mjesto zauzela Osnovna škola „Dubravica“, koja je bila i domaćin natjecanja.

Uz OŠ „Dubravica“ nastupili su i OŠ „Vitez“, OŠ „Bila“ i OŠ „Busovača“. U vrlo neizvjesnom natjecanju drugo mjesto zauzela je Busovača, treće Vitez, a četvrto škola iz Bile. Dosta truda uložili su i nastavnici koji su pripremali natjecatelje, Ivo Jandrić OŠ „Vitez“, Ana Slišković OŠ „Bila“, Magdalena Marić OŠ „Busovača“ i Goran Gogić OŠ „Dubravica“.

„Presretna sam uspjehom naših učenika na čelu s nastavnikom Goranom. Izuzena mi je čast što smo bili domaćini, a nadam se da su se naši gosti osjećali ugodno u našoj slatkoj veseloj školici. Naša škola je i prošle godine bila pobjednik u finalu, a nadam se da ćemo taj uspjeh ponoviti i ove godine. Velika hvala našim gostima, ali i ocjenjivačkom sudu koji je uistinu objektivno ocjenjivao nastupe učenika“, kazala je Olga Krezić, ravnateljica OŠ „Dubravica“.

“Presretna sam uspjehom naših učenika na čelu s nastavnikom Goranom. Izuzena mi je čast što smo bili domaćini, a nadam se da su se naši gosti osjećali ugodno u našoj slatkoj veseloj školici. Naša škola je i prošle godine bila pobjednik u finalu, a nadam se da ćemo taj uspjeh ponoviti i ove godine. Velika hvala našim gostima, ali i ocjenjivačkom sudu koji je uistinu objektivno ocjenjivao nastupe učenika“, kazala je za portal vitez.info Olga Krezić, ravnateljica OŠ „Dubravica“.

U ocjenjivačkom sudu bili su Ivan Sajević, zastupnik u Saboru ŽSB i voditelj GKM Vitez, Dragana Perić profesorica glazbe iz KŠC-a Travnik i idejni tvorac „Muzičke šarenice“ i Goran Puletić nastavnik u OŠ „Novi Travnik“ i jedan od začetnika ovoga natjecanja.

Natjecanje u OŠ „Dubravica“ održano je u prepunoj i prekrasnoj dvorani ove škole, atmosfera je bila vesela, ali užarena, a natjecatelji iznimno raspoloženi. Domaćini su se potrudili i uspjeli organizirati sve na visokom nivou, a svim natjecateljima osigurani su sendviči i osvježenje. Domaćinima sve čestitke, ali i idejnim tvorcima ovoga natjecanja, koje definitivno zaslužuje svu moguću potporu i pažnju.

Uvidjevši da kviz “Muzička šarenica“ ima uporišta u dobroj zabavi i izgradnji zajedničkog znanja, ove godine u programu sudjeluju sve osnovne škole u ŽSB koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku, a osim pokroviteljstvo kviza, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB preuzelo je, uz Katolički školski centar “Petar Barbarić” Travnik, i organizaciju natjecanja.

Izlučna natjecanja bit će održana još u Kiseljaku i Uskoplju, a finalna manifestacija u prostorijama uz Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” u Travniku, u srijedu, 10. svibnja 2017. godine. /HMS/