Vijesti iz BiH

Oružane snage BiH raspisale natječaj za prijam 68 časnika

Ministarstvo obrane BiH danas je raspisalo natječaj za prijam kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu časnika Oružanih snaga BiH (OSBiH).

 

Natječaj će biti otvoren do 4. listopada, a šansu za zaposlenje će dobiti 68 fakultetski obrazovanih mladih kandidata iz BiH koji do 1. siječanj  2019. godine neće imati više od 27 godina.

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš istakla je da sa opremom kojom raspolažu, OSBiH odgovaraju svim zadaćama, javlja Fena.

– Naši mladi časnici su jako zadovoljni, a mladi ljudi su naša budućnost – poručila je Pendeš.

Nakon što apliciraju, Pendeš je navela da kandidati prolaze kroz tri faze testiranja i provjera, koje između ostalog podrazumijevaju test engleskog jezika, fizičku spremnost, izdržljivost, grupne diskusije, rješavanje zapovjednih zadataka bez vođe te finalnu timsku utrku.

Nakon obraćanja, premijerno je prikazan i promotivni spot te obraćanje mladih časnika koji su kroz prethodne natječaje dobili zaposlenje i ostvarili izvrsne rezultate u OSBiH.

Natječaj je objavljen na stranici Ministarstva obrane BiH, gdje se mogu pronaći svi uvjeti koje kandidati trebaju ispunjavati, kao i način apliciranja.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend