Lokalne vijesti

OPTUŽEN UBOJICA MIROSLAVA STOJAKA: Kapetana Oružanih snaga BiH izudarao sjekirom po glavi

Županijsko tužiteljstvo u Travniku podiglo je optužnicu protiv Kenana Varupe (25) koji je 17. rujna u viteškom selu Bukve ubio Miroslava Stojaka, kapetana Oružanih snaga BiH.

Varupa je kapetana više puta udario oštricom sjekire po glavi u obiteljskoj kući, gdje je beživotno tijelo kapetana dva dana kasnije i pronađeno u lokvi krvi. Ubojica je žrtvi uzeo novac i vozilo, kojim je potom doživio prometnu nezgodu u tunelu kod Žepča pa ga odmah prodao vlasniku vučne službe.

Upravo je vozilo bilo prvi trag koji je vodio do počinitelja nakon što je uslijedila potraga za nestalim Stojakom. Prema kazivanju svjedoka, Stojak i Varupa su se upoznali u večeri ubojstva u jednom kafiću u Novoj Bili, a navodno su prethodno uspostavili kontakt preko društvene mreže Facebook. Nesretni Stojak očito nije ni slutio kakvo ga zlo očekuje, piše Faktor.ba

– Varupa je na kraju otkrio lokaciju tijela, koje su istražitelji pronašli u maloj trošnoj kući u zaseoku Putkovići, na brdu iznad trgovačkog centra “Fis”, među hrpom razbacanih stvari – pričali su nakon ubojstva komšije ubojice.

Tvrdili su da su znali da je Varupa imao nekih problema sa zakonom, ali da ih je prenerazila ovako okrutna likvidacija.

Prema rekonstrukciji ovog monstruoznog ubojstva, Stojak je od kuće otišao oko 17 sati, na dan ubojstva. S njim se posljednji put, pola sata ranije, telefonom čuo njegov brat Božo, kome je rekao da je na roštilju kod kolega u Turbetu te da ima još nekog posla. Nakon toga Stojakov mobitel bio je ugašen.

Iste večeri u tunelu kod Žepča Varupa je imao nezgodu, vozeći Stojakov Ford Focus. Policija u Žepču, koja tada nije znala da taj automobil traže s obzirom na to da je nestanak prijavljen sutradan oko 13 sati, obavila je očevid i pustila Varupu, koji je, kako tvrdi obitelj, prodao ford vozaču vučne službe koja je došla kako bi auto sklonila s ceste.

U nedjelju oko podne obitelj je na oglasniku Pik vidjela da neko prodaje njihov automobil pa su kontaktirali prodavača i sve prijavili policiji. Viteški policajci su istog dana oko 18 sati priveli Varupu, koji je bio u lošem psihofizičkom stanju, i nisu ga mogli odmah ispitati, ali je naknadno sve priznao.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend