Lokalne vijesti

Općina Vitez završila sve pripremne radove za zimsko održavanje putova

Općina Vitez uputila je obavijest građanima da su blagovremeno izvršili sve potrebne pripremne radove za zimsko održavanje putova na području općine za sezonu 2017/2018.godina.

Nakon provedenih postupaka javnih nabavki, izvršeno je potpisivanje sljedećih Ugovora:

– Ugovor o održavanju lokalnih puteva i gradskih ulica za zimsku sezonu 2017./2018. s poduzećem ‘’Adžić asfalt’’ d.o.o Žepče.

– Ugovor i Okvirni sporazum o nabavci i isporuci industrijske soli s preduzećem ’’LEGEND’’d.o.o. Istočno Sarajevo, kojima se osiguravaju dovoljna količina industrijske soli za nastupajuću sezonu.

– Ugovor s poduzećem “TIKOP”’d.o.o. Vitez o nabavci pijeska–frakcije 4-8 mm za posipanje prometnica u zimskom periodu.

Ukupna dužina lokalnih puteva i gradskih ulica, koje su obuhvaćene planom za zimsko održavanje u sezoni 2017/2018. g. iznosi 141.590,00 m.
Na dijelu putnih pravaca na kojima nije moguće strojno vršiti čišćenje snijega, održavanje će se vršiti prema dogovoru s predstavnicima mjesnih zajednica.

Ovim blagovremenim pripremama, koje je poduzela općina Vitez, za očekivati je da će se zimsko održavanje gradskih ulica i lokalnih puteva odvijati bez većih problema.

Treba napomenuti da će se radovi na zimskom održavanju prometnica dijelom financirati iz naplate komunalne naknade.

Održavanje prometnica u zimskim uvjetima počinje 15. studenog 2017.godine i traje do 15. ožujka 2018. godine, kako je definirano Pravilnikom o održavanju javnih cesta (‘’Službene novine F BiH’’ br. 69/10).

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend