Općina Kreševo domaćin najboljim sportašima Kantona za 2023. godinu

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejanović primio je delegaciju Sportskog saveza SBK/KSB u sastavu Hamdija dr. Mlinarević, Drago Suban i Amela Lolić koja je prezentirala projekt manifestacije “Izbora najboljeg sportaša Kantona”. Predstavnici Sportskog saveza SBK/KSB istaknuli su značaj manifestacije koja je jedinstvena prilika da se najboljim među najboljima oda priznanje za postignute rezultate u 2023. godini kao i ulogu Sportskog saveza SBK/KSB koji posljednjih godina isključivo radi na promociji tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja, posebno mladih koje imaginarni digitalni svijet odvaja od tjelesne aktivnosti što dovodi do mnogobrojnih zdravstvenih problema poput pretilosti, diabetisa tipa 2 i kardivaskularnih oboljenja.

Sagledavajući značaj sporta, a prevashodno tjelesne aktivnosti načelnik Općine Kreševo Renato Pejak u ime Općine Kreševo, prihvatio je domaćinstvo manifestacije “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2023. godinu” koja će se održati 23. veljače 2024 godine i istaknuo da će Općina Kreševo sa svim svojim raspoloživim kapacitetima bit na raspolaganju najboljim sportašima i sportskim radnicima Kantona.

Manifestacija “Izbor najboljeg sportaša Kantona” je jedna od najznačajnijih kulturno sportskih manifestacija koja se održava dvadeset prvi put za redom u Općinama SBK/KSB, a Općina Kreševo će po drugi put biti domaćin najboljim sportašima Kantona jer u veljači mjesecu 2006. godine Općina Kreševo bila je domaćin manifestacije “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2005. godinu”.

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejak uputio je poziv da najbolji sportaši Kantona, sportski radnici, članovi Organizacijskog odbora I drugih prilikom radnih sastanaka posjete kulturno historijska mjesta na području Općine Kreševo te ponudio da se organizira prezentacija podkivanja jaja po čemu je Kreševo poznato i van teritorije Bosne i Hercegovine.