Sport

Općina Gornji Vakuf/Uskoplje domaćin “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu”

Predstavnici Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović i Amela Lolić održali su sastanak s načelnikom Općine Gornji Vakuf/Uskoplje, Seadom Čauševićem, šefom Službe za opću upravu i društvene djelatnosti, Brankom Matijanićem, direktoricom JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu”, Nerminom Gudić-Duhandžić i Dževadom Dedićem, istaknutim sportskim radnikom Općine Gornji Vakuf/Uskoplje.

 

Na sastanku je dogovoreno da je Općina Gornji Vakuf/Uskoplje domaćin manifestacije “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu”, koja će se održati 22. februara 2019. godine u obnovljenoj JU “Centar za obrazovanje, sport i kulturu Općine  Gornji Vakuf/Uskoplje”, na čemu je predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB, Mirsad Ibrišimbegović, zahvalio u ime svih sportista i sportskih radnika Kantona i istaknuo da dugogišnja saradnja Sportskog saveza SBK/KSB i Općine Gornji Vakuf/Uskoplje doprinosi unapređenju sporta na Kantonu kao i u Općini Gornji Vakuf/Uskoplje.

Također, predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB ovu je priliku iskoristio da čestita načelniku Općine Seadu Čauševiću plasman MRK “Sloga” u Premijer ligu BiH i da dobar početak u prvenstvu rukometaša “Sloge” nagovještava da će Klub biti jedan stabilan premijerligaš.

Tokom sastanka dogovoreno je niz aktivnosti oko organizacije “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu” s obzirom da se radi o manifestaciji koja iziskuje značajan angažman Sportskog saveza SBK/KSB i Općine domaćina.

Načelnik Općine Gornji Vakuf/Uskoplje Sead Čaušević u svome obraćanju rekao je da će Općina sa svim svojim resursima biti na raspolaganju Sportskom savezu SBK/KSB kao i da će i u budućnosti prepoznavati rad Sportskog saveza SBK/KSB koji je kao krovna institucija sporta na našem Kantonu ima značajnu ulogu u razvoju sporta posebno kod mladih jer već duži niz godina kroz pojekat “Otvoreno zabavne škole nogometa za djevojčice”, koji je prepoznat u budžetu Općine Gornji Vakuf/Uskoplje doprinosi afirmaciji sporta i tjelesne aktivnosti kao jednog od ključnih faktora u očuvanju zdravlja i poboljšanja prihofizičkih sposobnosti mladih.

Na sastanku je dogovoreno da se najkasnije do 15. decembra 2018. godine održi I. sjednica Organizacionog odbora manifestacije “Izbor najboljeg sportsite Kantona za 2018. godinu”, na kojoj će se članovi informisati o provedenim aktivnostima kao i imenovati Ocjenjivački sud/Žiri manifestacije “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2018. godinu”.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend