Zanimljivosti

Opasno je nositi gumicu oko ruke!

Mnoge djevojke često oko ručnog zgloba nose gumicu za kosu, u slučaju da zatreba… I same znate koliko vam se često dogodilo da vam kosa smeta, a nemate je čime zavezati… Prava muka, zar ne?
Ali, prema iskustvu Audree Kopp iz Kentuckyja u SAD-u nositi gumicu oko ruke je jako loša, ali i opasna, navika, prenosi 24sata. Usred selidbe u drugi stan, Audree je primijetila kvrgu na zapešću, ali nije obraćala puno pažnje, mislila je kako je to zbog nošenja kutija ili ugriza pauka. Vrijeme je prolazilo, a kvrga je rasla i postajala sve crvenija.
Ipak, odlučila je potražiti liječničko mišljenje. Upravo joj je taj potez spasio život, jer samo korak ju je dijelio od sepse, a u konačnici i smrti!
Nakon što joj antibiotici nisu pomogli, uslijedila je i operacija, a njezin liječnik vjeruje kako su uzrok infekcije bakterije iz gumice za kosu koju je često nosila na ruci, a koje su u tijelo ušle kroz pore i folikule na koži.
Iako još pod stresom, jer ni u snu nije razmišljala kako gumica za kosu može biti toliko opasna, Audree kaže da je sretna što je živa, a njezin se slučaj vrlo brzo proširio putem Interneta upozoravajući na moguće neželjenje posljedice ove navike.
(www.cool.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend