Regionalne vijesti

Olujno nevrijeme i obilne oborine prijete regiji

Nadležne službe u Hrvatskoj i Crnoj Gori upozoravaju da se narednih dana očekuje olujno nevrijeme s grmljavinom i obilnim oborinama koje mogu izazvati poplave.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske objavio je priopćenje u kojem se navodi da će za vikend biti hladnije od prosjeka za ovo doba godine te se očekuje obilna kiša i olujni vjetar. Najviše oborina sutra se očekuje na Jadranu, gdje su, kako se navodi, uz grmljavinsko nevrijeme moguće ponegdje i bujične poplave.

Bujične poplave zbog kiše i nevremena moguće su i u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije, gdje je također izdan drugi stupanj upozorenja – narandžasto na opasno vrijeme.

Direktorat za izvanredne situacije MUP-a Crne Gore upozorio je da se u naredna četiri dana očekuju nestabilne vremenske prilike, ponegdje s obilnom kišom, povremeni pljuskovi s grmljavinom i s jakim, olujnim južnim vjetrom, prenosi Srna.

Iz Direktorata su upozorili da su zbog obilne kiše, velikog priliva vode, i jakog južnog vjetra, potencijalno moguće i određene posljedice u središnjim, južnim i primorskim predjelima.

“Direktorat izdaje upozorenje s ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sustavu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da poduzmu neophodne mjere kako bi se izbjegla potencijalna šteta”, dodaje se u priopćenju. Iz Direktorata ističu da će svi nadležni subjeki sustava zaštite i spašavanja za spomenuto razdoblje podići razinu operativne spremnosti za odgovore u takvim situacijama.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend